Inforgrafic: Timpul de incarcare a paginii

Timpul de incarcare a paginilor este o parte foarte importanta pe parcursul intereactiunii vizitatorului cu siteul. De multe ori, suntem tentati sa acordam mai multa atentie componentelor de design, noilor functionalitati sau adaugarii de continut. Insa pentru vizitatori este mult mai importanta viteza cu care se incarca paginile siteului. In plus, timpul de incarcare a paginii a devenit un factor important si pentru pozitionarea siteului in motoarele de cautare.

Iata un inforgrafic realizat de siteul kissmetrics.com care prezinta cateva date importante despre cum afecteaza timpul de incarcare experienta generala a utilizatorilor cu siteul:

  • 73% din utilizatorii de dispozitive mobile spun ca au intalnit un site care s-a incarcat greu
  • 51% din utiliztatorii de dispozitive mobile spun ca au intalnit un site care a “cazut”, a inghetat sau au primit o pagina de eroare.
  • 38% din utiliztatorii de internet pe mobil spun ca au intalnit un website care nu a fost disponibil
  • 47% dintre utilizatori se asteapta ca o pagina sa se incarce in maxim 2 secunde
  • 40% din totalul utilizatorilor renunta sa mai intre pe un site care se incarca in mai mult de 3 secunde
  • O secunda de intarziere in incarcarea pagini poate insemna o scadere cu 7% in conversii.
  • Daca un site de e-commerce produce 100.000$ pe zi, o secunda in plus la timpul de incarcare il face sa piarda la vanzari 2,5 milioane$ anual.
Pentru a evita sa mai pierzi vizitatori si bani, incepe sa monitorizezi chiar acum timpul de incarcare a siteului tau. Foloseste serviciul Alerte trafic.ro, care iti trimite notificari prin SMS sau e-mail imediat ce timpul de incarcare a siteului tau depaseste un prag stabilit de tine. Alege-ti aici cel mai avantajos plan de monitorizare pentru siteul tau.
This entry was posted in Studii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>