Timpul de incarcare – factor critic pentru performantele site-urilor de comert electronic

Timpul de incarcare este considerat un factor crucial in masurarea performantelor unui website. Expus la cantitatatea imensa de informatii care inunda Internetul, utilizatorul isi pierde rabdarea din ce in ce mai usor.

Intr-un articol publicat de pearanalytics.com se arata ca pentru siteurile de comert electronic, timpul de incarcare este si mai important decat pentru celelalte siteuri. S-a descoperit ca pana si o intarzirere de nivelul microsecundelor la incarcare poate determina o scadere semnificativa a veniturilor. Testele facute de Amazon au aratat ca 100 ms de crestere a timpului de incarcare au provocat scaderea vanzarilor cu 1%.

Cerceterile facute de Google au aratat ca o schimbare de la o pagina care afiseaza 10 rezultate ale cautarii la o pagina care afiseaza 30 de rezultate – ceea ce presupune o crestere a timpului de incarcare de 0.9 secunde – determina o scadere a traficului si veniturilor din publicitate cu 20%.

Asadar timpul de incarcare este un parametru esential pentru performantele unui site de comert electronic. In viitor, graficul acesta va deveni si mai abrupt, iar timpul optim de incarcare va fi pus la incercare pe masura ce conexiunile la Internet se vor imbunatati. Pentru performanta vanzarilor, siteurile de comert electronic vor trebui sa acorde atentie chiar si milisecundelor in plus la timpul de incarcare.

Serviciul Alerte trafic.ro monitorizeaza timpul de incarcare a paginilor siteurilor. Daca in urma verificarilor sunt identificate cresteri peste un prag stabilit, Alerte emite avertizari prin SMS sau e-mail. Alegeti chiar acum cea mai potrivita varianta de abonament din portofoliul Alerte.

This entry was posted in Studii and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>