Este Alerte trafic.ro un tool util pentru webmasteri?

Daca esti webmaster, stii cat este de important sa primesti o alerta de downtime la timp sau sa fii primul care afla cand siteul intampina probleme de performanta.

Am creat serviciul Alerte ca un tool prin care webmasterii pot monitoriza foarte simplu 3 indicatori critici pentru siteurile pe care le dezvolta si carora le asigura mentenanta: uptime (site uptime sau server uptime), timpul de incarcare si numarul de aparitii ale paginilor de eroare.

Serviciul Alerte trimite notificari prin SMS & e-mail de fiecare data cand indicatorii monitorizati (uptime, timpul de incarcare si numarul de aparitii ale paginilor de eroare) indica aparitia unei probleme si, in plus, ofera tooluri pentru analiza problemelor aparute.

Iata cum functioneaza cele 3 tipuri de monitorizari:

1. Monitorizarea uptimeului

“Nu pot accesa siteul”- este o formulă care ii pune adesea la incercare pe webmasteri. Pentru a o evita, poti folosi toolul de monitorizare uptime al serviciului Alerte.
Siteul e verificat in fiecare minut, din mai multe locatii din tara, pentru a evita astfel alertele false positive de downtime.

In momentul in care siteul este indicat ca fiind indisponibil din cel putin 2 locatii, vei primi un SMS  si un e-mail in care se indica headerul http primit.

In plus, ai acces la rapoarte istorice privind evolutia uptimeului pentru siteul monitorizat si poti vizualiza toate incidentele aparute.

Incident downtime pe trafic.ro la 2011-09-15 10:26:03. Header http returnat HTTP/1.0 503 Service Unavailable

2. Monitorizarea timpului de încărcare

Un webmaster poate auzi frecvent comentarii despre viteza de incarcare a siteului care provoaca neplaceri vizitatorilor. De asemenea, un timp mare de incarcare poate influenta pozitia siteului in Google si in celelalte motoare de cautare.

Prin tool-ul de monitorizare a timpului de incarcare oferit de serviciul Alerte, vei sti cand vizitatorii intampina probleme de incarcare a paginilor siteului.

Mai mult, deschizand rapoartele oferite, poti sti si pentru care vizitatori (dintr-un judet sau care folosesc un anumit provider de internet) timpul de incarcare este unul care depaseste limitele normale.

Exemplu incident load time www.trafic.ro pe 16.09.2011 la 05:50.

3. Monitorizarea paginilor de eroare

Un alt tool util pentru webmasteri este cel de monitorizare a paginilor de eroare. Desi paginile de eroare ale unui site pot fi de mai multe feluri, vom vorbi in acest articol despre monitorizarea paginilor 404. La fel ca acestea se pot monitoriza si alte pagini de eroare (exemplu: o pagina de eroare care se afiseaza cand serverul de baze de date nu este disponibil).

In primul, e necesar ca siteul tau sa aiba o pagina 404 personalizata (consultand linkul vei putea citi despre cum se poata implementa foarte usor o pagina 404).

Aparitia paginii 404 te poate afecta in mai multe feluri:

- pierzi vizitatori; chiar si cu o pagina 404 personalizata numarul celor care aleg sa ramana pe site este unul mic.

- pierzi linkuri importante catre site, pentru ca linkurile catre afiseaza pagina 404 nu conteaza pentru motoarele de cautare. De ce sa pierzi un link cand poti sa faci foarte simplu un redirect 301 si sa beneficiezi in continuare de valoarea pe care ti-o aduce la SEO.

- siteul poate fi penalizat de motoarele de cautare; daca spiderii motoarelor de cautare intalnesc multe broken links vor putea considera ca siteul este neterminat si il pot penaliza.

Prin tool-ul de monitorizare a paginilor 404 poti sa identifici care sunt acele broken links si, mai mult, esti alertat prin SMS & e-mail este cand este descoperit un astfel de link.Mai mult, consultand rapoartele, poti vedea exact fiecare vizita care a generat o pagina de eroare.

Mai jos am adaugat un exemplu: un vizitator din Chisinau, a dat click pe un broken link catre www.trafic.ro, link aflat pe www.invatam.net, a ajuns pe pagina 404 a trafic.ro, dupa care a parasit siteul.

Identificarea unui broken link catre www.trafic.ro aflat pe siteul www.invatam.net.

Sunt webmaster. Cum pot folosi serviciul Alerte?

Am incercat sa facem acest serviciu cat mai accesibil din punct de vedere al preturilor. De aceea pentru serviciul Alerte sunt disponibile 3 abonamente contra cost. In plus, fiecare din acestea poate fi testat gratuit pentru 30 de zile.

Pentru a testa serviciul Alerte e suficient sa dai un click aici, sa alegi planul tarifar dorit si sa iti creezi un cont. Dureaza mai putin de 60 de secunde pana vei avea prima monitorizare setata.

This entry was posted in Despre Alerte and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Este Alerte trafic.ro un tool util pentru webmasteri?

  1. Pingback: Este Alerte trafic.ro un tool util pentru webmasteri? | Blog trafic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>