Aveti un hosting web performant?

Gazduirea unui website este unul dintre factorii determinati pentru performantele acestuia. Un hosting web performant are un uptime apropiat de 100%, face ca paginile siteului sa se incarce rapid si nu intoarce pagini de eroare de tipul 4xx sau 5xx.

Vom analiza cei 3 indicatori critici monitorizati de serviciul Alerte din punctul de vedere al unui site care beneficiaza de un serviciu de hosting pe care il imparte cu alte siteuri. In cazul serverelor dedicate sau VPS-urilor lucrurile pot sta diferit.

Hosting uptime

Daca siteul a picat, atunci cel mai probabil, e o problema de la hosting. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti cand primiti un SMS sau un email de la Alerte ar fi sa verificati daca siteul functioneaza sau a fost doar o problema temporara.

Daca siteul e in continuare indisponibil, atunci ar trebui sa anuntati firma de hosting prin intermediul serviciului de suport pe care vi l-a pus la dispozitie.

Firmele serioase de hosting ofera despagubiri in cazul in care, intr-o luna, siteul a fost indisponibil mai mult decat marja permisa de contract. Asa ca puteti sa folositi raportul de uptime din contul Alerte ca dovada.

Firmele romanesti de hosting garanteaza un uptime intre 99.5% si 99.95%. Spre exemplu la Gazduire.ro aveti minim 99.5% uptime, iar la Hostway minim 99.9% uptime.

Un uptime sub 99% (mai mult de 7 ore de indisponibilitate) ar trebui sa va puna pe ganduri referitor la seriozitatea furnizorului de serivicii de hosting.

Timpul de incarcare

De la un timp, siteul incepe sa se incarce foarte greu: primiti alerte prin SMS si vizitatorii se arata nemultumiti. Ce e de facut?

In primul rand, verificati daca s-au inregistrat schimbari in programarea sau in continutul siteului. Daca nu, e o problema de la firma de hosting si ar trebui sa o contactati prin intermediul serviciului de suport pus la dispozitie.

Aparitia de pagini de eroare

Daca primiti alerte care arata ca vizitatorii intalnesc pagini de eroare de tipul 4xx sau 5xx atunci aveti o problema care poate fi ori de la furnizorul de hosting, ori de la programare.

Dupa consultarea rapoartelor oferite de serviciul Alerte va veti putea da seama ce tip de problema este si o veti putea remedia inainte ca aceasta sa afecteze un numar mai mare de vizitatori.

30 de zile gratis si abonamente la alegere

Puteti alege la inscrierea in serviciul Alerte din 3 tipuri de abonamente:

  • Start (recomandat pentru 1 site)
  • Profesional (recomandat pentru 3 siteuri)
  • Business (recomandat pentru mai mult de 4 siteuri)

Oricare ar fi alegerea facuta, beneficiati de 30 de zile de gratuitate. Inscrierea dureaza 60 de secunde – mult mai putin daca aveti deja un cont trafic.ro :).

Puteti incepe chiar acum monitorizarea performantelor. Aflati ce uptime, ce timp de incarcare si cate pagini de eroare aveti pe site.

This entry was posted in Studii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>