Inforgrafic: Timpul de incarcare a paginii

Timpul de incarcare a paginilor este o parte foarte importanta pe parcursul intereactiunii vizitatorului cu siteul. De multe ori, suntem tentati sa acordam mai multa atentie componentelor de design, noilor functionalitati sau adaugarii de continut. Insa pentru vizitatori este mult mai importanta viteza cu care se incarca paginile siteului. In plus, timpul de incarcare a paginii a devenit un factor important si pentru pozitionarea siteului in motoarele de cautare.

Iata un inforgrafic realizat de siteul kissmetrics.com care prezinta cateva date importante despre cum afecteaza timpul de incarcare experienta generala a utilizatorilor cu siteul:

Continue reading

Timpul de incarcare – factor critic pentru performantele site-urilor de comert electronic

Timpul de incarcare este considerat un factor crucial in masurarea performantelor unui website. Expus la cantitatatea imensa de informatii care inunda Internetul, utilizatorul isi pierde rabdarea din ce in ce mai usor.

Intr-un articol publicat de pearanalytics.com se arata ca pentru siteurile de comert electronic, timpul de incarcare este si mai important decat pentru celelalte siteuri. S-a descoperit ca pana si o intarzirere de nivelul microsecundelor la incarcare poate determina o scadere semnificativa a veniturilor. Testele facute de Amazon au aratat ca 100 ms de crestere a timpului de incarcare au provocat scaderea vanzarilor cu 1%.

Cerceterile facute de Google au aratat ca o schimbare de la o pagina care afiseaza 10 rezultate ale cautarii la o pagina care afiseaza 30 de rezultate – ceea ce presupune o crestere a timpului de incarcare de 0.9 secunde – determina o scadere a traficului si veniturilor din publicitate cu 20%.

Asadar timpul de incarcare este un parametru esential pentru performantele unui site de comert electronic. In viitor, graficul acesta va deveni si mai abrupt, iar timpul optim de incarcare va fi pus la incercare pe masura ce conexiunile la Internet se vor imbunatati. Pentru performanta vanzarilor, siteurile de comert electronic vor trebui sa acorde atentie chiar si milisecundelor in plus la timpul de incarcare.

Serviciul Alerte trafic.ro monitorizeaza timpul de incarcare a paginilor siteurilor. Daca in urma verificarilor sunt identificate cresteri peste un prag stabilit, Alerte emite avertizari prin SMS sau e-mail. Alegeti chiar acum cea mai potrivita varianta de abonament din portofoliul Alerte.

Taguri , , |

Este Alerte trafic.ro un tool util pentru webmasteri?

Daca esti webmaster, stii cat este de important sa primesti o alerta de downtime la timp sau sa fii primul care afla cand siteul intampina probleme de performanta.

Am creat serviciul Alerte ca un tool prin care webmasterii pot monitoriza foarte simplu 3 indicatori critici pentru siteurile pe care le dezvolta si carora le asigura mentenanta: uptime (site uptime sau server uptime), timpul de incarcare si numarul de aparitii ale paginilor de eroare.

Serviciul Alerte trimite notificari prin SMS & e-mail de fiecare data cand indicatorii monitorizati (uptime, timpul de incarcare si numarul de aparitii ale paginilor de eroare) indica aparitia unei probleme si, in plus, ofera tooluri pentru analiza problemelor aparute.

Iata cum functioneaza cele 3 tipuri de monitorizari:
Continue reading

Taguri , , , , |

Aveti un hosting web performant?

Gazduirea unui website este unul dintre factorii determinati pentru performantele acestuia. Un hosting web performant are un uptime apropiat de 100%, face ca paginile siteului sa se incarce rapid si nu intoarce pagini de eroare de tipul 4xx sau 5xx.

Vom analiza cei 3 indicatori critici monitorizati de serviciul Alerte din punctul de vedere al unui site care beneficiaza de un serviciu de hosting pe care il imparte cu alte siteuri. In cazul serverelor dedicate sau VPS-urilor lucrurile pot sta diferit.

Hosting uptime

Daca siteul a picat, atunci cel mai probabil, e o problema de la hosting. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti cand primiti un SMS sau un email de la Alerte ar fi sa verificati daca siteul functioneaza sau a fost doar o problema temporara.

Daca siteul e in continuare indisponibil, atunci ar trebui sa anuntati firma de hosting prin intermediul serviciului de suport pe care vi l-a pus la dispozitie.

Firmele serioase de hosting ofera despagubiri in cazul in care, intr-o luna, siteul a fost indisponibil mai mult decat marja permisa de contract. Asa ca puteti sa folositi raportul de uptime din contul Alerte ca dovada.

Firmele romanesti de hosting garanteaza un uptime intre 99.5% si 99.95%. Spre exemplu la Gazduire.ro aveti minim 99.5% uptime, iar la Hostway minim 99.9% uptime.

Un uptime sub 99% (mai mult de 7 ore de indisponibilitate) ar trebui sa va puna pe ganduri referitor la seriozitatea furnizorului de serivicii de hosting.

Timpul de incarcare

De la un timp, siteul incepe sa se incarce foarte greu: primiti alerte prin SMS si vizitatorii se arata nemultumiti. Ce e de facut?

In primul rand, verificati daca s-au inregistrat schimbari in programarea sau in continutul siteului. Daca nu, e o problema de la firma de hosting si ar trebui sa o contactati prin intermediul serviciului de suport pus la dispozitie.

Aparitia de pagini de eroare

Daca primiti alerte care arata ca vizitatorii intalnesc pagini de eroare de tipul 4xx sau 5xx atunci aveti o problema care poate fi ori de la furnizorul de hosting, ori de la programare.

Dupa consultarea rapoartelor oferite de serviciul Alerte va veti putea da seama ce tip de problema este si o veti putea remedia inainte ca aceasta sa afecteze un numar mai mare de vizitatori.

30 de zile gratis si abonamente la alegere

Puteti alege la inscrierea in serviciul Alerte din 3 tipuri de abonamente:

  • Start (recomandat pentru 1 site)
  • Profesional (recomandat pentru 3 siteuri)
  • Business (recomandat pentru mai mult de 4 siteuri)

Oricare ar fi alegerea facuta, beneficiati de 30 de zile de gratuitate. Inscrierea dureaza 60 de secunde – mult mai putin daca aveti deja un cont trafic.ro :).

Puteti incepe chiar acum monitorizarea performantelor. Aflati ce uptime, ce timp de incarcare si cate pagini de eroare aveti pe site.

Taguri , , , |

Nou la Alerte.trafic.ro: Free, Start, Profesional, Business

Saptamana aceasta a venit cu cateva schimbari importante ale serviciului Alerte trafic.ro:

  • 4 abonamente noi (Free, Start, Profesional si Business)
  • Posibilitatea de a monitoriza uptimeul oricarui site (chiar si uptimeul concurentilor)
  • Refacerea siteului de prezentare pentru ca acesta sa explice mult mai clar ce este serviciul Alerte, cat costa, ce ofera etc.

Free, Start, Profesional si Business

Alerte trafic.roAbonamentele platite (Start, Profesional si Business) se caracterizeaza prin: 3 tipuri de monitorizari (uptime, timp de incarcare si pagini de eroare), rapoarte detalitate pentru fiecare tip de monitorizare, analiza erorilor, verificari la fiecare minut, alerte SMS incluse, asistenta live.

Iata si prin ce se diferentiaza cele 3 abonamente platite:

  • Start – este recomandat pentru monitorizarea unui singur site prin cele 3 tipuri de monitorizari. Abonamentul include 10 alerte prin SMS. Costul este de 20 de euro/an.
  • Profesional – este recomandat pentru monitorizarea a 3 siteuri (9 monitorizari). Sunt incluse 30 de alerte prin SMS. Costul este de 50 de euro/an.
  • Business – este recomandat pentru monitorizarea a 10 siteuri (30 de monitorizari). Sunt incluse 100 de alerte prin SMS. Costul este de 150 de euro/an.

Important! Nu riscati nimic daca incercati unul din abonamentele Alerte: toate beneficiaza de 30 de zile de perioada de proba, timp in care puteti renunta oricand la cont.

Abonamentul Free este recomandat siteurilor mici, pentru care o investitie de 20 de euro (costul unui abonament Start) nu se justifica in acest moment. Abonamentul Free include o monitorizare de uptime si alerte prin email. Spre deosebire de abonamentele platite, verificarile se fac la 10 minute, nu sunt disponibile monitorizarile de timp de incarcare si pagini de eroare si nu se trimit alerte prin SMS.

Monitorizarea de uptime disponibila pentru toate siteurile

Pana la aceasta versiune, pentru a monitoriza uptimeul unui site era nevoie ca acesta sa fi fost inscris in trafic.ro. Aceasta conditie a fost eliminata.

De exemplu, puteti sa monitorizati siteul propriu, chiar daca acesta nu e inscris in trafic.ro, sau puteti sa monitorizati siteurile concurentilor si veti afla cand acestia au probleme.

Monitorizarile de timp de incarcare si pagini de eroare sunt in continuare dependete de scriptul trafic.ro.

Site nou + Blog

Siteul de prezentare al serviciului Alerte a fost refacut. Acum este mai clar ce este serviciul Alerte trafic.ro , cum functioneaza fiecare monitorizare (uptime timp de incarcarepagini de eroare), cat costa si ce ofera.

Inscrierea se poate face fie cu un cont trafic.ro, fie prin crearea unui cont nou.

Bonus gratuit de 10 euro

La achizitionarea oricaruia din abonamentele cu plata, primiti gratuit pentru un an abonamentul Standard trafic.ro pentru un site la alegere.

Va invitam sa incercati Alerte.trafic.ro si sa ne spuneti parerea voastra.

Infografic JavaScript: Facebook afecteaza cel mai mult timpul de incarcare a siteurilor

Limbajul JavaScript este folosit de majoritatea siteurilor pentru a afisa reclama, pentru monitorizarea vizitatorilor sau pentru a adauga diverse functionalitati paginilor web.

Desi acest limbaj este indispensabil pentru webul de astazi, unul dintre dezavantajele majore este ca fiecare fisier JavaScript poate adauga secunde importante la timpul de incarcare a paginilor, afectand astfel experienta de navigare a utilizatorilor.

Acest plus adaugat timpului de incarcare a fost punctul de plecare pentru un studiu pe care l-am facut recent si ale carui rezultate vi le prezentam in articolul de fata.
Continue reading

Taguri , , |